Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μια για δύο και Καλή Χρονιά!


Μια ζύμη για δύο διαφορετικά cookies, και συνεχίζω ακάθεκτη με τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μου. Τι κι αν πέρασαν τα Χριστούγεννα, ποιος είπε ότι αυτά τα μπισκότα είναι μόνο για τα Χριστούγεννα; Άλλωστε είναι μόλις μια εβδομάδα μετά, και είμαι βέβαια λίγο ετεροχρονισμένη αλλά ακόμα μέσα στο πνεύμα των γιορτών. 

Πρέπει να οργανώσω καλύτερα το χρόνο μου σε σχέση με το blog, γιατί έχω ακόμα να γράψω τη συνταγή για τα Chocolate Crinkle και για ένα γεμιστό τσουρέκι που έφτιαξα για τη πρωτοχρονιά. Δεν συνήθισα ακόμη το ότι έχω ένα blog να ενημερώνω σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά θα μάθω που θα πάει. 
Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα.



















Μπισκότα με μαρμελάδα
για περίπου 76 κομμάτια

Για τη Ζύμη:  
    600 γρ. αλεύρι
    300 γρ. ζάχαρη
    1/4 κ.γ. αλάτι
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    2 αυγά
    1/2 βανίλια, τον σπόρο
    300 γρ. βούτυρο

Οδηγίες:
Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, τα αυγά και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ζυμώνουμε με το γάντζο ζύμης μέχρι μόλις να αρχίσει να σχηματίζετε μια μπάλα. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μία διαφάνεια και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστών. Με τη μισή ζύμη κόβουμε κύκλους διαμέτρου 5 εκ. και με την υπόλοιπη λουλούδια ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C για περίπου 7-9 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσουμε με μαρμελάδα.






























Με μαρμελάδα δαμάσκηνο

    150 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
    200 γρ. ζάχαρη άχνη
    3-4 κ.σ. ρούμι λευκό

Απλώνουμε στην επίπεδη πλευρά των μισών μπισκότων τη μαρμελάδα  και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μισά. Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη άχνη με το ρούμι μέχρι να έχουμε ένα όχι πολύ ρευστό γλάσο και το απλώνουμε στην επιφάνεια κάθε μπισκότου. Αφήνουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα να στεγνώσει καλά το γλάσο και τα αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό κουτί, σε δροσερό σημείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα.































Με μαρμελάδα βερίκοκο

    150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
    200 γρ. ζάχαρη άχνη
    3-4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
    2-3 σταγόνες χρώμα τροφίμων

Απλώνουμε στην επίπεδη πλευρά των μισών μπισκότων τη μαρμελάδα  και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μισά. Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα κόκινο ή ότι άλλο θέλουμε και το απλώνουμε στην επιφάνεια κάθε μπισκότου. Αφήνουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα να στεγνώσει καλά το γλάσο και τα αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό κουτί, σε δροσερό σημείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα.
 


6 σχόλια: